Hester

Specialiteiten:

 

Kindercoach

Gecertificeerd "ik leer leren" trainer

"Gelukskoffer-coach"

Krachtstenenspel

Leerkracht Basisonderwijs

Kwaliteiten:

Nieuwsgierig

Leergierig

Enthousiast

Gedreven

Betrokken

Creatief

Gevoelig

Communicatief

Doorzetter

Hester Geerdinck (1979)

 

Ik ben Hester Geerdinck (1979), kindercoach, samenwonend en trotse moeder van twee zoons en drie stiefdochters.

 

In 2001 ben ik gestart als leerkracht in het basisonderwijs. Dit heb ik vele jaren met veel plezier gedaan. Mijn leergierigheid en nieuwsgierigheid leidden er toe dat ik altijd ben blijven zoeken naar aanvulling en verdieping. In 2015 ben ik gestart als kindercoach in mijn praktijk, Kindercoachpraktijk Wijs! in Amersfoort en na een jaar heb ik het onderwijs los gelaten om hier helemaal voor te gaan, naast mijn toen jonge gezin.

Mijn kracht lag en ligt nog steeds in het begeleiden van  kinderen op persoonlijk vlak. Ouders en kinderen gaven mij als leerkracht altijd terug dat ik het kind écht zag en wist wat het nodig had.
Ik vind het belangrijk dat kinderen stevig leren staan, zich bewust zijn van hun talenten en deze kunnen gebruiken. Dat ze eigenaar zijn van hun proces en leven.  Als leerkracht zag ik kinderen stralen en groeien op het moment dat ze zich gezien voelden, aandacht kregen en als ze iets wat voorheen nog moeilijk was beheersten, ook als coach zie ik dit terug als ik kinderen voor een korte periode begeleid.


Ik ben ervan overtuigd dat als een kind lekker in zijn/haar vel zit, het zich veel beter en breder kan ontwikkelen. 

Ik heb het onderwijs echter nooit helemaal kunnen loslaten, dus naast individuele coaching bij mij in de praktijk begeleidde ik ook al snel weer onderwijs-arrangementen op verschillende basisscholen in Amersfoort. 

Nu mijn eigen kinderen wat ouder en zelfstandiger zijn, combineer ik drie dagen basisonderwijs, met twee dagen kindercoaching, begeleiden van onderwijs-arrangementen en het geven van trainingen. 

Mijn praktijk

Mijn praktijk heeft de naam Wijs! gekregen, omdat ik het een krachtig woord vind, dat voor mij staat voor personen die inzicht krijgen in wie ze zijn en wat ze kunnen en willen. Die wijsheid ontstaat door het leven en levenservaringen vanzelf. Daarnaast spreekt de wijsheid van het hart mij erg aan. Die kant waarin je kwetsbaarheid omzet in kracht. Waar je je eigen-wijsheid kunt gebruiken in contact met de ander, en waarin jij doet waar jij goed in bent. Ik wens de ander een leven waarin hij of zij al jong zijn talent mag erkennen, mag laten stralen en op zijn eigen-wijsheid kan vertrouwen. Coaching kan je soms net dat duwtje in de rug geven, je op een andere manier leren kijken en denken.

Mijn missie is dan ook:

Verbinding maken tussen je eigen-wijsheid en dat wat je kan, doet en nog mag leren!

Ik heb opleidingen gevolgd tot kindercoach bij de Magie van Kindercoaching. Daarnaast ben ik gecertificeerd "Ik leer leren"-trainer en Gelukskoffer-coach.

Ik ben aangesloten bij stichting Adiona, de beroepsorganisatie voor de vakgebieden kindercoaching en kinderyoga.